Vírusirtó-szoftverek.hu blog

Áttérnél egy másikra

Telnetwork Team
2020.10.17 12:56
Áttérnél egy másikra

Alapvetően két oka lehet annak, ha valaki le akarja cserélni a meglévő vírusirtóját. Az egyik, ha csalódott benne. A védelem mellett bekúszott egy vírus és kisebb-nagyobb kellemetlenséget okozott. A másik, ha lejáratkor az derül ki, hogy a frissítés éves díja olyan összeg, amit már a nem tudsz vagy nem akarsz áldozni rá. Bármelyik okból szeretnél váltani, ne aggódj! Segítünk!

 

Alapvetően két oka lehet annak, ha valaki le akarja cserélni a meglévő vírusirtójat. Az egyik, ha csalódott benne. A védelem mellett bekúszott egy vírus és kisebb-nagyobb kellemetlenséget okozott, netán beszabadult egy kriptovírus és brutális kárt okozva rengeteg pénzt követelt. A másik, ha meg vannak ugyan elégedve a vírusvédelemme, de lejáratkor az derül ki, hogy a frissítés éves díja olyan összeg, amit már a cégvezetés (otthoni pénzügi döntőbizottság) nem tud vagy nem akar áldozni.

Bármi is az ok, a szükségszerű váltás lebonyolítása nem is olyan egyszerű. A megfelelő vírusvédelem kiválasztása önmagában komoly feladat, mert a "legyed jobb és olcsóbb, mint a korábbi" igénymeghatározás nem elegendő a döntéshez.

Otthoni védelem esetén például fontos, hogy mennyire felhasználóbarát a szoftver. Nem lenne szerencsés, ha a nyugdíjas szülőknek rendszeresen felugrálnának figyelmeztetések, valahányszor egy gyanús skriptet fogna a szoftver böngészés közben. Az sem mindegy, hogy hány eszközre telepíthető, képes-e mobilt védeni, illetve milyen akciós lehetőségek vannak, hogy olcsóbban juthasson hozzá az ember.

Vállalati védelemnél az ár mellett az informatikai környezet nagyban befolyásolja a döntést. Platformok, kommunikációs csatornák, levelezés típusa, tűzfal, kliens oldali szabályozás egyaránt beleszól a megfelelő védelem kiválasztásába.

Bármelyikről is lenne szó, örömmel segítünk a vírusvédelem lecserélésében a kiválasztástól kezdve a tervezésen és az átálláson át egészen a konfigurálásig. Sőt! Ha nincs rá kapacitásod, szívesen átvesszük az üzemeltetési feladatokat is.

 

Sokan döntenek úgy, hogy megválnak a régi vírusirtójuktól. Az átállás viszonlag könnyű, de azért érdemes pár dologra odafigelni