close
FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Untitled Document

Általános Szerződési Feltételek

Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) tartalmazza a www.virusirto-szoftverek.hu weboldalakon (a továbbiakban: Honlap) elérhető szolgáltatás igénybevételének igénybevevő (a továbbiakban: Felhasználó) általi használatának feltételeit. Tájékoztatjuk, hogy jelen ÁSZF a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre (a továbbiakban: Fogyasztó), mint Felhasználóra egyes pontokban eltérő feltételeket állapít meg a vállalkozásokra vonatkozóakhoz képest. Ebben az esetben a Fogyasztóra az eltérő szabályok vonatkoznak.

A Honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a Honlapon elérhető tájékoztatások nyújtják.

Felhasználó a Honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat:

A Szolgáltató:

Név: TELNETWORK Magyarország Kft.

Székhely és egyben központi ügyintézés és központi ügyfélszolgálat helye: 1032 Budapest, Zápor utca 53.

Levelezési cím: 1032 Budapest, Zápor utca 53.

Képviselő neve: Kovács Sándor

Cégjegyzékszám: Cg. 01-09-951-773

Bejegyző bíróság neve: Fővárosi Bíróság

Adószám: 23075621-2-41

Közösségi adószám: HU2 230-75621

Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-71012/2013

E-mail cím: info@telnetwork.hu

Telefonszám: 06 1 273-0393

, a továbbiakban: TELNETWORK) a Honlapon üzleti tevékenysége során elsődlegesen IT-biztonsági, számítógéphálózati és kapcsolódó termékek értékesítését folytatja.
Az „Ön” vagy „Öné” arra az egyénre utal, aki rendelést adott le a Termékek megvásárlására a fenti weboldalon keresztül. A Termékek kizárólag elektronikus úton rendelhetők meg a jelen www.virusirto-szoftverek.hu oldalon.

Kérjük, gondosan olvassa el jelen Általános Szerződési Feltételeket. A weboldalon való rendelésfeladással Ön elfogadja a jelen szerződést, az itt leírt feltételekkel. Jelen szerződés nem érinti azon jogait és jogosultságait, amelyek Önt fogyasztóként megilletik. Jelen szerződési feltételek kizárólag Magyarország területén történő értékesítésre irányadóak! Jelen szerződés semmilyen magatartási kódexre nem tartalmaz utalást.

A jelen szerződés a 45/2014. (II.26.) a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló Kormányrendelet szerint Távollévők között létrejött szerződésnek minősül, amely szerződésre a magyar jog irányadó, a szerződés nyelve magyar nyelv.

1. Megrendelés és fizetési módok

1.1. A virusirto-szoftverek.hu oldalon az ESET, Bitdefender, Panda Security, F Secure, G DATA biztonságtechnikai szoftvereinek letöltéséhez, telepítéséhez és rendeltetésszerű használatához szükséges licencjogokat lehet vásárolni, legalább egy számítógépre, legalább egy év időtartamra (12 hónapra). A vásárláshoz nem szükséges regisztráció.

A vásárlás a www.virusirto-szoftverek.hu oldalon történik. Amennyiben most vásárol először vírusvédelmi szoftver terméket, az "új előfizetés" jelzővel ellátott termékek közül tudja kiválasztani a megrendelni kívánt terméket. Ha lejáró licencét szeretné megújítani, vagy más termékre szeretne áttérni, ill. ha a védeni kívánt számítógépeinek számát szeretné növelni a licencidőszak alatt, ezekben az esetekben kérjük keressen minket elérhetőségeinken, hogy egyedi ajánlatot adjunk Önnek.

1.2. Fizetési módként a következő lehetőségek választhatók:

- Díjbekérővel történő előreutalás - A megrendelésről díjbekérőt küldünk a megadott e-mail címre, melyet 3 napon belül kérünk kiegyenlíteni. Az összeg beérkezését követően indítjuk el a regisztrációs folyamatot.
- Online bankkártyás fiztés - Azonnali fizetési forma. Az összeg beérkezését követően indítjuk el a regisztrációs folyamatot.
- Készpénzes vagy bankkártyás befizetés üzletünkben - A megrendelés ellenértékét üzletünkben (1032 Budapest, Zápor utca 53.) nyitvatartási időben (H-P.: 9:00-16:00) készpénzzel vagy bankkártyával egyenlítheti ki. A kiegyenlítést követően indítjuk el a regisztrációs folyamatot.

Figyelem! Kedvezményes vásárlás esetén a megrendelés teljesítése előtt kollégáink ellenőrzik a kedvezményre való jogosultságot, így a fizetéstől függetlenül a teljesítés mindaddig nem történik meg, amíg a kedvezményre jogosító igazolást (Tanár- vagy diákigazolvány, nyugdíjas igazolvány, stb. másolata) a megrendelő el nem küldi cégünknek.

A fizetéstől, illetve a kedvezményre való jogosultság igazolásától számított 6 munkanapon belül elküldjük Önnek e-mailben az ún. elektronikus licencet, amely a megrendelt termék használatához szükséges kódokat, telepítési útmutatót és a termék leírását tartalmazza. A licenc a kiküldéskor már működik, használható vele a szoftver. Papír alapú számla esetén a számlánkat postai úton küldjük a megrendeléskor megadott postázási címre. Elektronikus számla (e-számla) esetén számlánkat a megrendelés során Ön által, mint végfelhasználói e-mail cím megadott e-mail postafiókjába küldjük. A számlát a licenc kiküldését követő 8 munkanapon belül kiállítjuk és legkésőbb a kiállítást követő munkanapon postázzuk, vagy e-számla esetén e-mailben elküldjük Önnek a vásárláskor megadott e-mail címre. A fizetési határidő papír alapú számlázás választása esetén a számla kiállításától számított 8. munkanap, e-számla választása esetén 8 naptári nap. Amennyiben a termék vételárát a megrendeléskor kiegyenlíti, úgy az elektronikus licencet néhány munkaórán belül elküldjük e-mail címére, a pénzügyi rendezést már nem igénylő számlánkat pedig a vásárlást követő 3 munkanapon belül postázzuk postázási címére vagy e-számla választása esetén a megadott e-mail címére küldjük.

Elektronikus számla igénylése esetén Ön kifejezetten hozzájárul az elektronikus számlázáshoz, mint a számla kiállításának módjához, valamint a számla e-mail útján történő kézbesítéséhez. Az elektronikus számla az azt tartalmazó e-mail-nek az Ön fiókjába történő megérkezésével kézbesítettnek tekintendő.

Számlánk minden esetben a megrendelésben megadott ún. Végfelhasználó nevére kerül kiállításra. Fontos tudni, hogy kedvezmény érvényesítése esetén a kedvezményre jogosult nevére tudjuk csak kiállítani a licencet, és így a számlát is (pl. diákkedvezmény esetén a diák lesz a licenctulajdonos, és az ő nevére fog szólni a számla is).

Átutalás esetében a licenc díját a kapott számlán feltüntetett bankszámlára szükséges folyósítani, illetve a közlemény rovatban a számla sorszámát feltünteni.

1.3. Ha Ön a bankkártyás fizetési lehetőséget választotta a licencdíj kiegyenlítésére, úgy a fizetés menete a következő: a megrendelésének megerősítését követően átirányítjuk Önt a pénzügyi szolgáltatónk honlapjára, ahol meg kell adnia bankkártyája adatait. A fizetés megtörténtekor a bank visszairányítja Önt honlapunkra, ahol értesülni fog a befizetés sikerességéről. Ezután rendszerünk teljesíti megrendelését és elküldi e-mail címére az elektronikus licencet.

A fizetést bármely bank által kibocsátott kártyával elvégezheti, amennyiben a kibocsátó bank engedélyezi a kártyával az interneten történő vásárlást.

A virusirto-szoftverek.hu a SIX Payment Services által biztosított biztonságos bankkártyás fizetési megoldást nyújtja vásárlóinak. A biztonságot az adatok szétválasztása alapozza meg. Az virusirto-szoftverek.hu a megrendeléssel kapcsolatos információkat kapja meg a vásárlótól, a SIX Payment Services pedig kizárólag a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat SSL titkosítással ellátott fizetőoldalon. A fizetőoldal adattartalmáról az virusirto-szoftverek.hu nem értesül, azokat csak a SIX Payment Services érheti el. A tranzakció eredményéről a fizetést követően az virusirto-szoftverek.hu oldala tájékoztatja. A kártyás fizetéshez az Ön internet böngésző programjának támogatnia kell az SSL titkosítást.

A vásárolt licenc ellenértéke, a kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján. Az alábbiakban röviden ismertetjük, hogy miképp intézheti biztonságos módon vásárlását.

Mire figyeljen a vásárláskor?

  • Olvassa el az virusirto-szoftverek.hu ismertetőjét, a vásárlás kondícióit és a kiszállítás és a fizetés feltételeit!
  • Tanulmányozza át az virusirto-szoftverek.hu biztonsági feltételeit, hiszen ezzel garantáljuk az Ön adatainak biztonságát!
  • Tartsa nyilván a vásárlásával kapcsolatos adatait!
  • Tartsa nyilván a fizetéssel kapcsolatos tranzakciós adatait! (tranzakció azonosító, engedélyszám)
  • Biztosítsa, hogy titkos kártyaadataihoz illetéktelen személy soha ne férhessen hozzá.
  • Használjon olyan böngészőt, amely támogatja az SSL titkosításhoz szükséges opciót!

A biztonságról

Az SSL, a Secure Sockets Layer elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. A SIX Payment Services rendelkezik megfelelő titkosítási eljárással, amely a kommunikációs csatornát védi. A SIX Payment Services valamennyi fizetési megoldására a Payment Card Industry Security Standards Council (PCI SSC) testület nemzetközileg érvényes szabályai, az EMV biztonsági előírások és a 3-D Secure eljárás vonatkoznak. A vásárló által használt böngésző program az SSL segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a SIX Payment Services-hez, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek. A SIX Payment Services által nyújtott szolgáltatás biztonságáról a https://www.six-payment-services.com oldalon talál információt.

Elfogadott kártyák

A SIX Payment Services internetes fizetési rendszere a MasterCard/Maestro, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyával való fizetést teszi lehetővé.

Ha további kérdése van a bankkártyás fizetési lehetőséggel kapcsolatban, kérjük keressen minket elérhetőségeinken.

1.4. Az Ön által elektronikusan benyújtott Termékrendelés képezi az Ön ajánlatát a TELNETWORK felé a Termékek megvásárlására a jelen Feltételeknek megfelelően.

Megrendelésének feladása után Cégünk elektronikus üzenetet küld az Ön által megadott e-mail címre, amely rögzíti a megrendelés adatait (az Ön, mint Megrendelő adatait, a Megrendelt Termék adatait). Ezt követően Önnek meg kell erősítenie a megrendelést, amelynek hiányában a megrendelés nem kerül rögzítésre a TELNETWORK rendszerében.

Az Ön megrendelésének a TELNETWORK általi elfogadása akkor válik hatályossá, amikor elküldjük az Ön által megadott e-mail címre a Termékvásárlásról a visszaigazolást.

1.5. Megrendelésének feladása után az Ön által megadott e-mail címre egy elektronikus üzenetet küldünk, mely rögzíti megrendelésének adatait. Megrendelését az általunk küldött üzenetben van lehetősége egy kattintással véglegesíteni. Erre a lépésre az Ön érdekében van szükség, mert így e-mail címére más nem adhat fel megrendelést. Amennyiben a megrendelés megerősítése elmarad, megrendelése nem kerül rögzítésre a rendszerünkben.

Megrendelését a feladástól számítva 3 munkanapon belül, e-mailben igazoljuk vissza. A termék árát jogunkban áll ebben az e-mailben módosítani a korábban, az automata által számított árhoz képest. Ilyen esetben előzőleg felvesszük Önnel a kapcsolatot a megrendeléskor megadott elérhetőségei egyikén, és egyeztetjük Önnel az új árat, melyet lehetősége van elfogadni vagy elutasítani, utóbbi esetben megrendelését visszavonni. A megrendelést a visszaigazolás napján teljesítjük is, azaz a megrendelésben megadott e-mail címre elküldjük a termék használatához szükséges kódokat tartalmazó licenclevelünket, a megrendelés feladásától számított 6 munkanapon belül.

A TELNETWORK a fenti, elektronikus úton kötött szerződése írásban kötött szerződésnek minősül, melyet a TELNETWORK iktat, valamint egy példányt irattároz is a visszakereshetőség érdekében.

1.6. Felhasználó a vásárolni kívánt termékek főbb tulajdonságait és jellemzőit a konkrét termék leírásában találja meg részletesen. Ezek az információk a gyártók leírásaiból, termékismertetőiből származnak. TELNETWORK törekszik ezen információk naprakészen tartására, de nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, gyártói módosításokból fakadó kárért. A Honlapon feltüntetett képek helyenként illusztrációk.

Bármely, megrendeléssel kapcsolatos egyéb kérdései esetén a TELNETWORK munkatársai szívesen rendelkezésére állnak az info@telnetwoork.hu címen, és a +36-1-273-0393 telefonszámon.

2. Ár és fizetési feltételek

2.1. A Termékek árai azok, amelyek a Termék elküldésének idején a www.virusirto-szoftverek.hu oldalon hatályosak, és a visszagazoláson szerepel, hacsak nem állapodtak meg kifejezetten másként. A termékek árai a www.virusirto-szoftverek.hu/ oldalon tüntetjük fel. Bővítés, hosszabbítás, vagy 200 számítógépnél nagyobb hálózatok esetén egyedi ajánlatot küldünk Ügyfeleinknek. Minden esetben a legkedvezőbb árú licenckonstrukciót ajánljuk Önnek.

2.2. A TELNETWORK fenntartja a jogot bármilyen árengedmény visszavonására és/vagy bármely Termékár módosítására a weboldalon a megrendelés elfogadása előtt bármikor. Az árengedmény igénybevételéhez szükséges iratokat a TELNETWORK-nek a megrendeléshez csatolva vagy e-mailen el kell juttatni. Ennek hiányában díjkedvezmény nem vehető igénybe.A mindenkor igénybe vehető kedvezmények körét és mértékét tartalmazó leírást kérje ügyfélszolgálatunkon (Telefon: 06-1-273-0393, e-mail: info@telnetwork.hu).

2.3. A Termék vételárának megfizetése csak a weboldalon megadott fizetési lehetőségek valamelyikének használatával történhet. A termék vételára a honlapunkon és a megrendelés visszaigazoláson is szerepel, ezen túlmenően Önt más költség nem terheli. A fizetési határidő a számla kiállításától számított 8. munkanap. Amennyiben Ön elmulasztja valamely esedékes összeg kiegyenlítését, a TELNETWORK értesítéssel jogosult minden számlázott, kifizetetlen összeget behajtani peres vagy peren kívüli úton.

2.4. Ön nem jogosult a TELNETWORK felé fennálló követelését beszámítás vagy viszontkereset útján érvényesíteni a TELNETWORK részére fizetendő semmilyen összegből a TELNETWORK előzetes írásos hozzájárulása nélkül.

2.5. Kerekítési szabályok: kérjük, hogy számlánk pénzügyi rendezése során törekedjen a pontos összegű átutalásra. A pénzügyileg pontatlanul rendezett számlákon mutatkozó különbözetek kezelése – tekintettel a rendkívül magas banki tranzakciós költségekre - a következő: a túlfizetésből adódó differenciát 1.000 Ft alatt kerekítési különbözetként kezeljük, 1.000 Ft fölött pedig a tranzakciós költség mindenkori összegével csökkentve visszautaljuk.

A pénzügyileg tartozást mutató számlaegyenlegeken kerekítésre nincs módunk, a teljes összeg pénzügyi kiegyenlítéséig a számlát kifizetetlennek tekintjük.

3. Megrendelés visszavonása, elállás, panaszkezelés

3.1. Amennyiben Ön és a TELNETWORK nem állapodtak meg másként, a TELNETWORK teljesíti a szerződést, vagyis a megrendelt termékhez kapcsolódó licenckódot elküldi Önnek, a terméket használhatóvá teszi az Ön által meghatározott időre.

A szerződéstől Ön jogosult indokolás nélkül elállni a megrendelés teljesítésétől számított 14 napon belül.
Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött (azaz az elektronikus licenc kiküldésre került), Ön jogosult a licenc kiküldésétől számított 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni postán, a 1032 Budapest, Zápor utca 53. címünkre, vagy elektronikus úton küldött levél útján az alábbi e-mail címre: info@TELNETWORK.hu.

Ebből a célból felhasználhatja az alábbi elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is. Ha Ön emellett dönt, az elállás/felmondás megérkezését elektronikus levélben haladéktalanul visszaigazoljuk Önnek.

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta (csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza a TELNETWORK Kft-hez.)

„Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:
Bankszámlaszámom, ahova a teljesített vételár visszafizetését kérem:
A fogyasztó(k) neve:
A fogyasztó(k) címe:
A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)
Kelt”

Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.

3.2. Az elállás/felmondás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, vagyis az Ön által megfizetett árat. A visszatérítés megkönnyítése érdekében az elállás bejelentésével egyidejűleg kérjük, adja meg bankszámla számát. Készpénzes, vagy közvetlen banki befizetés esetén a visszatérítés csak ilyen módon lehetséges.

3.3. Ha Ön kérte, hogy a felmondási határidőn belül kezdődjön meg a szolgáltatás teljesítése, felmondása esetén a TELNETWORK jogosult felszámítani a szerződés megszűnésének időpontjáig arányosan teljesített szolgáltatásért járó összeget. Ez esetben a felszámított összeget nem áll módunkban visszatéríteni. Visszatérítjük Önnek az Ön által nyújtott ellenszolgáltatás azon részét, amely meghaladja az általunk nyújtott szolgáltatás ellenértékét.

3.4. Elállás, vagy felmondás esetén az elküldött licenc kódjait érvénytelenítjük, a kiállított számlát pedig helyesbítjük. Amennyiben már kiegyenlítette a számla összegét, úgy haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszautaljuk Önnek a termék vételárát. Amennyiben postai csekken, készpénzben vagy közvetlen banki befizetéssel fizette ki termékünket, úgy a megrendelés lemondásakor kérjük megadni azt a bankszámlaszámot, melyre visszautalhatjuk Önnek a termék vételárát.

3.5 Panaszkezelés

A szoftver telepítésével, működésével, ill. árakkal, vásárlással kapcsolatos kérdéseit a következő módokon teheti fel:

  • E-mailben: info@TELNETWORK.hu címen
  • Telefonon: +36-1-273-0393-as telefonszámon (hétfőtől csütörtökig 9:00-tól 16:00-ig, pénteken 9:00-tól 15:30 óráig)

Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan vagy ha a Felhasználó a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt - vesz fel.

Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Felhasználónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát.

Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.

A panasz elutasítása esetén Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Felhasználót.

Amennyiben Szolgáltató és Felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva Felhasználó számára:

  • a)  Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál
    Budapest Főváros Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség (Cím: 1052 Budapest, Városház u. 7., Postacím: 1364 Budapest, Pf.: 144., Telefonszám: +36 1 450 2598, E-mail: fogyved_kmf_budapest@nfh.hu
  • b)  Békéltető testület eljárásának kezdeményezése
    Budapesti Békéltető Testület (Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310. Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10. E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu Fax: 06 (1) 488 21 86 Telefon: 06 (1) 488 21 31)
  • c)  Bírósági eljárás kezdeményezése

4. Adatvédelem

4.1. A Termék vásárlása során Öntől az alábbi adatokat kérjük:

  • Név, számlázási és levelezési cím, e-mail cím, kapcsolattartó neve és elérhetősége e-mailben/telefonon;
  • Jogi személyek esetén cégnév, székhely, számlázási és levelezési cím, adószám, e-mail cím, kapcsolattartó neve és elérhetősége e-mailben és telefonon;
  • A licencvásárlás során a szerződés teljesítése érdekében szükséges személyes adatait megadni részünkre.

Ezeket az információkat kizárólag arra használjuk fel, hogy a Termék vásárlásáról számlát tudjunk kiállítani, illetve hogy a megrendelés részleteit szükség esetén egyeztetni tudjuk az illetékes Kapcsolattartóval. A számlához szükséges adatokat az adózás rendjéről szóló törvény rendelkezései szerint tároljuk, azokat harmadik személyeknek nem adjuk ki.

Az e-mail címek bekérése az okból történik, hogy szerződéses kötelezettségünket teljesíteni tudjuk, és a Termékhez kapcsolódó licenc levelet és megrendelés visszaigazolásunkat, valamint az elektronikus számlát elküldhessük Önnek, valamint azért, hogy lejárat előtt figyerlmeztetni tudjuk a frissítés szükségességére, illetve a frissítési lehetőségekre.

Adatait a webes felületen történő adatok megadásától, a vásárlásról történő számla számviteli szempontú őrzési idejéig, valamint a licenc lejáratáig tároljuk.

Az Adatkezelés jogalapját a szerződéses kötelezettség teljesítése és/vagy hozzájárulás adása képezi.

4.2. A kapcsolat menüpont alatt lévő elérhetőségeinken is kapcsolatba léphet velünk kérdései esetén. Annak érdekében, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban válaszolhassunk megkeresésére, Önt a neve, e-mail címe és telefonszáma megadására kérjük. Ezeket az adatokat kizárólag az Ön kérdésének megválaszolására használjuk fel, az adatokat a TELNETWORK nem tárolja. A kérdésben szereplő technikai jellegű probléma tartalmát adott esetben a Termék fejlesztésénél igénybe veszi a TELNETWORK, azonban az nem köthető Önhöz, személyes adatot ezzel kapcsolatban a TELNETWORK nem kezel.

Az adatok megadása önkéntes, a fenti célokkal történő adatkezeléshez való hozzájárulást az adatkezelő az e-mail elküldésével megadottnak tekinti. 

4.3. Az Önről kezelt adatok köréről illetve adatkezeléssel kapcsolatos jogairól és jogérvényesítési lehetőségeiről részletesen tájékozódhat a http://virusirto-szoftverek.hu/shop_help.php?tab=privacy_policy linken keresztül elérhető adatkezelési irányelveinkből vagy kérje ügyfélszolgálatunkon keresztül a hatályos Adatkezelési Szabályzatunkat. 

5. Jogosulatlan termékek és márkavédelem

5.1. Ön nem módosíthatja, csomagolhatja szét vagy bonthatja le a Terméket összetevőkké szétosztás, átruházás, viszonteladás céljára vagy bármilyen egyéb célra. Szigorúan tilos a TELNETWORK egyértelmű, kifejezett engedélye nélkül elválasztania a termékkulcsot a hozzá társított szoftvertől és átruháznia a termékkulcsot harmadik félnek bármilyen célra.

A licenclevélben szereplő kódok nem átruházhatóak harmadik fél részére.

5.2. A biztonságtechnikai szoftvereket a TELNETWORK a hazai gyártói képviseletek engedélyével, a szoftverek hivatalos viszonteladójaként értékesíti. Amennyiben a termék beszerzése nem a Cégünktől/Cégünkön keresztül történt, úgy Cégünk nem köteles Önnek technikai terméktámogatás vagy egyéb ügyfélszolgálati támogatás nyújtására vagy az előfizetés folytatásának lebonyolítására.

5.3. A TELNETWORK fenntartja a jogot saját kizárólagos döntése szerint bármilyen jogosulatlan eszközön keresztül megszerzett Termék előfizetésének letiltására.

6. Egyéb fontos információk

6.1. A TELNETWORK garantálja, hogy a Termékeket ésszerű gondossággal és szakértelemmel, elfogadható időn belül, a jelen Szerződésben leírtak szerint bocsátja rendelkezésre. TELNETWORK nem tesz semmilyen más ígéretet és nem garantál mást a Termékekkel kapcsolatban.

6.2 Honlap használata

Felhasználó a Honlapot kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy TELNETWORK nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni károkért és nem vagyoni sérelemért a szándékosan okozott, továbbá emberi életet, testi épséget vagy egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.
TELNETWORK - az esetlegesen általa igénybe vett közreműködőért való felelőssége kivételével - kizár minden felelősséget a Honlap használói által tanúsított magatartásért és a Felhasználó teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért.
Felhasználó köteles gondoskodni arról, hogy a Honlap használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat sem közvetlenül, sem közvetett módon ne sértse.

6.3. Felelősség korlátozása

TELNETWORK felelősséget vállal a megrendelt termék szállítására és a megrendelt telepítési vagy karbantartási szolgáltatások teljesítésére, amennyiben a mulasztás kifejezetten és kizárólag a TELNETWORK-nek felróható okból történt. Nem vállal azonban felelősséget a szoftverek hibás vagy késedelmes regisztrációjából, inkompatibilitásából, működési zavarából vagy hibás konfigurációjából fakadó bármiféle esemény során felmerülő kár, veszteség, érülés vagy halál vonatkozásában. A TELNETWORK nem felelős azokért a közvetett veszteségekért, amelyek a fő veszteség vagy kár mellékhatásaként történnek, és amelyek Ön által és általunk előre nem láthatóak (mint például a profitveszteség vagy a lehetőség elvesztése), és a TELNETWORK semmilyen esetben sem felelős a vevő bármilyen üzletmenethez kapcsolódó vesztségéért, mint például elveszett adatokért, elveszett nyereségért vagy az üzletmenet megszakadásáért, vagy bármely Ügyfél által használt egyéb gyártó szoftverével kapcsolatos inkompatibilitásért. A TELNETWORK nem zárja ki felelősségét a saját hanyagsága által okozott kárért, és nem zár ki semmilyen más felelősséget, amelynek a kizárását a törvény tiltja.

TELNETWORK semmilyen módon nem vállal felelősséget hackertámadás, vírusfertőzés, zsarolóprogram vagy egyéb kártékony szoftver okozta közvetlen vagy közvettet kárért vagy veszetségért.

6.4. Kellékszavatosság

Olyan szerződés alapján, amelyben a felek kölcsönös szolgáltatásokkal tartoznak, a kötelezett a hibás teljesítésért kellékszavatossággal tartozik.

Kellékszavatossági igénye alapján a jogosult választása szerint:

  • a.) kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek - másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a kellékszavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott érdeksérelmet; vagy
  • b.) az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy a szerződéstől elállhat, ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének a (4) bekezdés szerinti feltételekkel nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.

Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.
A kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosult érdekeit kímélve kell elvégezni.

  • Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
    Ön a TELNETWORK hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. A Ptk. szabályait egy bekezdéssel korábban ismertettük.

  • Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?
    Ön – választása szerint– az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
    Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását, vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.
    Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

  • Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?
    Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

  • Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?
    Ön a TELNETWORK-tal szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

  • Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?
    A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a TELNETWORK nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

6.5. Termékszavatosság

  • Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?
    Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az kellékszavatossági jogokat vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

  • Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?
    Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

  • Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
    A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

  • Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?
    Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

  • Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
    Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

6.6. A tulajdonjogot a TELNETWORK megtartja a Termékek és/vagy az Oldal és a Termékekhez társuló vagy azokkal megjelenő minden kereskedelmi név, védjegy, szolgáltatási jel minden tulajdonjogát és egyéb szellemi tulajdonjogokat. Ön nem távolítja el, teszi olvashatatlanná vagy rejti el a TELNETWORK-nak  a Termékeken levő, azokban tartalmazott, vagy azokhoz társuló egyetlen szerzői jogi vagy védjegy figyelmeztetését és/vagy jelmagyarázatát vagy egyéb tulajdonjogi figyelmeztetését sem.
A Honlap szerzői művek és más tartalmak sajátos összeállítása, amely a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 7.§-a alapján gyűjteményes műként védelemben részesül. A védelem a gyűjteményes művet megilleti akkor is, ha annak részei, tartalmi elemei nem részesülnek, illetve nem részesülhetnek szerzői jogi védelemben. A gyűjteményes mű egészére a szerzői jog a TELNETWORK-öt illeti. A Honlap tartalmát, képeit, logóit kereskedelmi célokra másolni, módosítani, terjeszteni tilos. A Honlapon szereplő valamennyi márkajel védett, a „Védett” logók használata egyéb helyeken (kiállítás, szóróanyag stb.) még változatlan formában is csak a TELNETWORK előzetes írásbeli engedélyével lehetséges. TELNETWORK kiemelten kezeli szellemi tulajdonának védelmét. Ennek érdekében folyamatos internetes keresőszolgáltatást vesz igénybe, hogy felkutassa szellemi tulajdonának interneten megjelenő esetleges másolatait. Azon személyek ellen, akik a TELNETWORK szerzői jogait megsértik, eljárást kezdeményezhet.

6.7. Vis Maior

A TELNETWORK nem felelős a teljesítés meghiúsulásáért olyan előre nem látható körülmények vagy okok következtében, amelyek túl vannak a TELNETWORK ésszerű irányításán, beleértve a felsőbb hatalom tetteit, háborút, lázadást, embargókat, polgári vagy katonai hatóságok tetteit, tüzet, áradásokat, baleseteket, sztrájkokat, munkáselbocsátásokat, vagy szállítási, létesítmény-, üzemanyag-, energia-, munkaerő- vagy anyaghiányokat, de nem csak azokra korlátozódva. Bármely ilyen késés esetén a TELNETWORK mentesíthető a teljesítéstől addig a mértékig, ameddig késik vagy akadályoztatva van ilyen ok miatt.

Járványveszély alatti teljesítés:

Felhívjuk figyelmét, hogy tekintettel arra, hogy a TELNETWORK, mint szolgáltató teljesítését, illetve az Ön fizetési kötelezettségének teljesítését a COVID-19 koronavírus terjedése és az ebből fakadó jogszabályi korlátozások közvetlenül nem akadályozzák, a járványveszély ideje alatt is mindkét fél maradéktalan teljesítésre köteles. Mindazonáltal, amennyiben fizetési nehézségei támadnak, kérjük vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal rugalmas fizetési ütemezés érdekében.

6.8. Az Általános Szerződési Feltételek egyoldalú módosítása

Ha az ÁSZF a megrendelés és a termék Felhasználó általi átvétele között módosításra kerül, erről a Felhasználót a Szolgáltató a regisztráció során megadott elektronikus levelezési címén tájékoztatja. Fogyasztóval kötött szerződés hatálya alatt a Fogyasztó az ÁSZF módosítása esetében jogosult a szerződéstől elállni.

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2020.10.19

6.9. Online vitarendezési platform

Az Európai Bizottság internetalapú platformot hívott életre, azon fogyasztók számára, akik panasszal kívánnak élni az általuk online vásárolt termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban, és fel szeretnének kérni egy semleges harmadik felet (vitarendezési testületet) a panasz kezelésére. 

 A honlap az EU 23 hivatalos nyelvén áll rendelkezésre.

A vitarendezési platform elérhetősége: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

6.10. Online jogok

Online vásárlás esetén a Felhasználót megillető fogyasztói jogokról az alábbi oldalakon tájékozódhat:

http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/2709

7. Felügyeleti szervek elérhetőségei

Gazdasági Versenyhivatal
Cím: 1054 Budapest, Alkotmány u. 5.
Telefon: 06 (1) 472 8900
Honlap: www.gvh.hu

8. Záró rendelkezések

Az itt nem szabályozott kérdésekben a Ptk., a 45/2014. (II.26.) Korm.rendelet, továbbá Az elektronikus kereskedelem szabályairól a 2001. évi CVIII. Törvény, és a Fogyasztóvédelmi törvény.

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató

A www.virusirto-szoftverek.hu weboldalt (a továbbiakban Webáruház) üzemeltető TELNETWORK Magyarország Kft. az alábbiakban nyújt tájékoztatást a honlap látogatója, valamint telefonos ügyfélszolgálatával kapcsolatba lépő személy (az Adatkezelési tájékoztató tekintetében a továbbiakban együtt: érintett, látogató, Vásárló vagy Felhasználó) részére az adatkezelési gyakorlatáról, a személyes adatokra vonatkozó szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint a látogatók jogorvoslati lehetőségeiről.

1. Az adatkezelő megnevezése

A Webáruházat a Telnetwork Magyarország Kft., az ESET termékek hivatalos viszonteladójaként üzemelteti.

Az üzemeltetés az ESET termékek hivatalos magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. engedélyével történik.

Név:  Telnetwork Magyarország Kft.
Székhely és levelezési cím: 1032 Budapest, Zápor utca 53.
Telefonszám: +36 (1) 273 0393
Fax: +36 (1) 273 0395
Email cím: info@telnetwork.hu
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-71012/2013
Weboldal: www.virusirto-szoftverek.hu
Áruház neve: Vírusirtó Szoftverek webáruháza
Adószám: 23075621-2-41
Cégjegyzékszám: 01-09-951-773
Cégjegyzéket vezető bíróság: Fővárosi Bíróság
Bankszámlaszám: 10700763-69872664-51100005
Kapcsolattartó neve: Kovács Sándor
Kapcsolattartó telefonszáma: +36-1/273-0393
Kapcsolattartó e-mail címe:  info [kukac] telnetwork.hu

2. Az adatkezelés elvei

A Webáruházban végzett tevékenység során, így annak meglátogatásával, regisztráláskor, termékek rendelésekor, hírlevelünkre való feliratkozáskor személyes adatok kezelésére, feldolgozására és felhasználására kerül sor. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) értelmében személyes adatnak minősül az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.

Személyes adatot kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása vagy kötelezettség teljesítése érdekében kezelünk. Csak olyan személyes adatot kezelünk, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. Személyes adat kezelését csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig végzünk. Különleges személyes adatot nem kezelünk és nem tárolunk.

A személyes adatok kezelését minden esetben a hatályos jogszabályoknak megfelelően végezzük, melyek közül a legfontosabbak a következők: az Infotv., a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Számvtv.), az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (E-kertv.), az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, valamint a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grt.) és a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fgytv.).

3. A kezelt személyes adatok köre, az adatkezelés módja

3.1. Regisztráció, vásárlás, szolgáltatás biztosítása

A Webáruház böngészése regisztrációhoz nem kötött. A Webáruház nem regisztrált látogatóiról semmilyen, a személyükhöz köthető adatot nem rögzítünk, és nem tárolunk. A Webáruházban történő regisztráció és vásárlás során Önnek személyes adatokat kell megadnia, illetve jóvá kell hagynia adatainak rögzítését.

A kezelt adatok köre:

  • Név, számlázási és levelezési cím, e-mail cím, kapcsolattartó neve és elérhetősége e-mailben/telefonon a megrendelés dátuma, a Felhasználó számítógépének publikus IP címe.
  • Jogi személyek esetén cégnév, székhely, számlázási és levelezési cím, adószám, e-mail cím, kapcsolattartó neve és elérhetősége e-mailben és telefonon
  • Hosszabbítás esetén az érvényes kliensszám, illetve licencazonosítók
  • Kedvezmény igénybevétele esetén az igazoló dokumentumok másolata

Az adatkezelés célja: a szerződés létrehozása és teljesítése, számlázás, a szerződéshez kapcsolódó ügyintézés, követeléskezelés, felhasználói támogatás.
Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, melyről az Infotv. 5. § (1) bekezdésének a) pontja, valamint az E-kertv. 13/A. § (1)-(3) bekezdése rendelkezik. A számlázással kapcsolatos adatkezelések körében a Számvtv. 169. § (2) bekezdése.
Az adatkezelés időtartama: az érintett kérésére történő törlésig, de amennyiben a szerződés létrejött, a Számvtv. 169. § (2) bekezdése alapján 8 év.
Adatfeldolgozó:   Tárhely.EU. Kft., 1144 Budapest, Ormánság u. 4.

ESZTOM Könyvelő- és Tanácsadó Kft., 1134 Budapest, Lehel utca 12.

Fáma First Kft., 1194 Budapest, Viola u. 38.

Kedvezmény igénybevétele esetén a részünkre megküldött igazoló dokumentumok másolatát kizárólag ellenőrzésre használjuk fel és bizalmasan kezeljük.

A Felhasználó személyes adatait kizárólag a szoftverfejlesztő magyarországi képviseletét ellátó illetve a disztribútori tevékenységet ellátó cég részére továbbítjuk. E cégek:

Panda Security termékek esetén:
P.Antivírus Hungary Kft. (1146. Budapest, Hungária krt. 162-168.),
Ramiris Europe Kft. (1139 Budapest, Frangepán u. 46.)

ESET termékek esetén:
Sicontact Kft. 1106 Budapest, Örs vezér tere 25/C

G DATA terméklek esetén:
V-Detect Antivírus Kft., 1094 Budapest, Liliom utca 50.

F Secure termékek esetén:
Yellow Cube Kft., 8400 Ajka, Kosztolányi Dezső utca, 14. A,

Kaspersky termékek esetén:
HRP Hungary Kft., 1033 Budapest, Huszti út 34

Bitdefender termékek esetén:
Biztributor Kft. 1112 Budapest, Kőoltár utca 4/A.

A továbbítás kizárólagos céljai a következők:

- a vásárlás/előfizetés lebonyolítása, vásárló regisztrálása a szoftverfejlesztőnél.
- a megrendelés visszaigazolás, illetve a számla kiállítása, elküldése,
- a szerződéses kötelezettségünk teljesítése
- a Termékhez kapcsolódó licenc levél, aktiváló kód, illetve egyéb felhasználói információ elküldése
- felhasználói jog biztosítása a szoftver legális használatára
- a fejlesztő által biztosított felhasználói támogatás megvalósítása
- vásárló kedvezményre való jogosultságának igazolása a fejlesztő felé
- Felhasználó eseti értesítése a szoftver előfizetés lejáratáról, a hosszabbítás lehetőségeiről, esetleges akciókról.

Felhasználó a vásárlás során az Általános Szerződési feltételek és az Adatkezelési irányelvek elfogadásával egyértelműen hozzájárul ahhoz, hogy adatait a Telnetwork Magyarország Kft. a fenti két céghez a felsorolt célokból továbbítsa.

3.2. Árajánlatkérés, technikai segítségnyújtás, kapcsolatfelvétel webes űrlapon

Az árajánlatkérés, technikai segítségnyújtás vagy más célból velünk kapcsolatba lépő látogatóink a Webáruházon keresztül megadott, a személyükhöz köthető adatait (például név, e-mail cím, telefonszám) kizárólag arra a célra használjuk fel, mely miatt a Látogató az adatot megadta.

A kezelt adatok köre: Felhasználó e-mail címét, nevét tartjuk nyilván.
Az adatkezelés célja: Felhasználó kéréseinek, kérdéseinek megválaszolása, kapcsolattartás
Az adatkezelés jogalapja: az adatkezeléssel érintett hozzájárulása, melyről az Infotv. 5. § (1) bekezdésének a) pontja, valamint a Grt. 6. § (1) és (2) bekezdése rendelkezik.
Az adatkezelés időtartama: az érintett kérésére történő törlésig, de legfeljebb3 évig. Törlési szándékot az info@telnetwork.hu-ra küldött e-mail formájában is elfogadunk.
Adatfeldolgozó:   Tárhely.EU. Kft., 1144 Budapest, Ormánság u. 4.

3.3. Hírlevél feliratkozás

A hírlevél feliratkozás során megadott elektronikus levélcímekre hirdetést vagy reklámot (hírlevél) tartalmazó leveleket a Telnetwork Magyarország Kft. csak a Felhasználó kifejezett hozzájárulásával, a jogszabályi előírásoknak megfelelő esetekben és módon küld. A vonatkozó jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően tájékoztatjuk, hogy a hírlevelünkre feliratkozott Felhasználók adatait nem adjuk át harmadik személynek.

A kezelt adatok köre: a hírlevélre feliratkozott Felhasználó e-mail címét, nevét, címét és irányítószámát, a feliratkozás dátumát, a feliratkozás IP címét, a feliratkozás megerősítésének időpontját, a megerősítés IP címét, a hírlevél megnyitásokat, a hírlevelekben található linkekre történő kattintásokat tartjuk nyilván.
Az adatkezelés célja: direkt marketing adatbázis építése, a hírlevélre feliratkozott Felhasználók értesítése új ajánlatainkról, akcióinkról, nyereményjátékokról.
Az adatkezelés jogalapja: az adatkezeléssel érintett hozzájárulása, melyről az Infotv. 5. § (1) bekezdésének a) pontja, valamint a Grt. 6. § (1) és (2) bekezdése rendelkezik.
Az adatkezelés időtartama: az érintett kérésére történő törlésig, de legkésőbb 3 évig. A hírlevelek tartalmaznak egy leiratkozó linket arra az esetre, ha az érintett később mégsem szeretne hírlevelet kapni, erre kattintva azonnal leiratkozhat. Leiratkozási szándékot az info@telnetwork.hu-ra küldött e-mail formájában is elfogadunk.
Adatfeldolgozó:   Tárhely.EU. Kft., 1144 Budapest, Ormánság u. 4.

Amennyiben a Látogató úgy dönt, hogy feliratkozik hírlevelünkre, az általa megadott e-mail címre a következő típusú értesítéseket küldjük: A Telnetwork Magyarország Kft. által kínált termékekre és szoláltatásokra vonatkozó aktuális akciók, újdonságok, egyéb informatikai hírek. A hírlevelek A Telnetwork Magyarország Kft. nevében, a tulajdonában lévő weboldalak arculatával (panda-online.hu, nod32-antivirus.hu, szamitobbgep.hu, szamitogepvilag.hu, szamitogep-karbantartas.hu, telnetwork.hu) kerül kiküldésre.

3.4.Panaszkezelés

A TELNETWORK Magyarország Kft. – az Fgytv 17/A. § (2) bekezdése szerinti szóbeli panasz esetén – az ügyfélszolgálatára telefonáló fogyasztó személyes adatait külön panaszjegyzőkönyvben rögzíti, ha a fogyasztó a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges.

A kezelt adatok köre: a Vásárló neve, lakcíme, e-mail címe, telefonszáma; a panasz előterjesztésének helye, ideje, módja; a Vásárló panaszának részletes leírása, a Vásárló által bemutatott iratok, dokumentumok és egyéb bizonyítékok jegyzéke; a vállalkozás nyilatkozata a Vásárló panaszával kapcsolatos álláspontjáról; a jegyzőkönyv felvételének helye, ideje; a panasz egyedi azonosítószáma; továbbá minden olyan adat, melyet a Vásárló a panaszában önkéntesen ad meg.
Az adatkezelés célja: panaszkezelés.
Az adatkezelés jogalapja: a Vásárló önkéntes hozzájárulása, mely az Infotv. 5. § (1) bekezdése a) pontján alapul, továbbá az Fgytv 17/A. § (3)-(7) bekezdése.
Az adatkezelés időtartama: az Fgytv 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 év.

3.5.Egyéb adatkezelések

A jelen tájékoztatóban nem szereplő adatkezelések tekintetében közvetlenül az adatok felvételét megelőzően adunk tájékoztatást.

3.6. Cookiek (sütik) használatának szabályzata

Mik azok a cookiek (sütik), és mire használja a Telnetwork Magyarország Kft.?
A Webáruház meglátogatása során a felhasználó egy vagy több cookie-t – azaz egy-egy karaktersorozatot tartalmazó kis információcsomagot – tölt le számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz.

A képernyő alsó részén megjelenő tájékoztató elfogadásával a látogató hozzájárul a Telnetwork Magyarország Kft. jelen szabályzatban ismertetett sütijeinek használatához. A későbbi látogatások alkalmával a figyelmeztető felirat nem jelenik meg a képernyőn, azonban a sütik eltávolításának lehetősége mindig fennáll, a látogató a böngészője beállításaiban teheti ezt meg.

Amennyiben a látogató úgy dönt, hogy figyelmen kívül hagyja az értesítést, és folytatja a Webáruház használatát, akkor a számítógépen elhelyezésre kerül egy süti, mely rögzíti ezt a választást és a Webáruház további használatát az adott weboldalon alkalmazott sütik használatának jóváhagyásának tekintjük.

Kérjük, szíveskedjen figyelembe venni, hogy a Webáruház funkciói csak korlátozottan érvényesülnek, ha Ön letiltja a sütik használatát. Az internet böngésző súgója segítséget nyújt a sütikre vonatkozó beállítások kezelésében.

További információ a sütikkel kapcsolatban a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság honlapján található.

A Telnetwork Magyarország Kft. nem felelős más külső weboldalak tartalmáért, melyek esetleg alkalmaznak sütiket.

3.6.1. A Webáruház oldalain használt sütik fajtái

A Telnetwork Magyarország Kft. által használt sütik az alábbi kategóriákba sorolhatóak:

  • nélkülözhetetlen sütik
  • statisztikai sütik
  • funkcionális sütik
  • nyomkövető sütik
  • webjelző sütik

Nélkülözhetetlen sütik
A nélkülözhetetlen sütik a Webáruház működéséhez elengedhetetlenek. A látogató a segítségükkel helyezheti a termékeket a kosárba, és haladhat végig a fizetési folyamaton. Egy weblap működéséhez elengedhetetlenül szükséges sütikre nem vonatkozik az EU irányelve, mi azonban a teljes tájékoztatásra törekszünk. A nélkülözhetetlennek minősített sütik nem gyűjtenek termékek és szolgáltatások reklámozásához felhasználható információkat, és nem jegyzik meg az egyéni beállításokat az aktuális látogatás időtartamán túl.

Statisztikai sütik
A statisztikai sütik a Webáruház használatáról gyűjtenek információkat, például, hogy melyik oldalakat látogatja meg a látogató, és milyen esetleges hibák merülnek fel. Ezeknek a sütiknek a működése teljesen anonim, és kizárólag a weboldal működésének javításához járulnak hozzá, valamint segítenek megérteni a látogatók érdeklődését. A statisztikai sütik kizárólag statisztikai adatokat biztosítanak a weblap használatáról, és segítenek a Webáruház tökéletesítésében azáltal, hogy felmérik az előforduló hibákat. A statisztikainak minősített sütik nem gyűjtenek olyan információkat, amelyeket más weboldalakon termékek és szolgáltatások személyre szabott reklámozásához lehetne felhasználni.

Funkcionális sütik
A funkcionális sütik a szolgáltatások biztosítására, a beállítások, űrlapok kitöltésének megjegyzésére szolgálnak, ezáltal javítva a látogatás és a weblap által nyújtott élményt. A funkcionálisnak minősített sütik nem használhatóak arra, hogy más weboldalakon reklámokat küldjenek Önnek.

Nyomkövető sütik
A nyomkövető sütik harmadik fél által nyújtott szolgáltatásokhoz kapcsolódnak, mint például a Google, Adserver, és Facebook reklámok hatékonyságának mérése, stb. A harmadik fél úgy biztosítja ezeket a szolgáltatásokat, hogy cserébe értesül arról, hogy látogató felkereste a Webáruházunkat. A nyomkövető sütiket közösségi hálózatokhoz (mint például a Facebook) való kapcsolódáshoz is használhatjuk, amelyek a látogatásról szóló információkat később felhasználhatják személyre szabott reklámokhoz más weblapokon.

Webjelző sütik
A webjelzők apró, láthatatlan képek, amelyeket az e-mail hírlevelünkben használunk. Alkalmazásukkal statisztikai információkhoz juthatunk a hírlevelek használatával kapcsolatban, és segítenek azok tökéletesítésében. Ha látogató meg akarja akadályozni a statisztikai adatok gyűjtését, akkor tiltsa le a HTML használatát a levelező rendszerében, és olvassa a hírlevelünket egyszerű szöveg formátumban. Minden Telnetwork Magyarország Kft. által küldött hírlevél tartalmaz egy linket a leiratkozáshoz.

3.6.2. A honlapunkon alkalmazott sütik a következők:

  1. A cookie neve: Google Analytics
    • A cookie célja: Összetett statisztikai adatok gyűjtése
    • A cookie jellege: viselkedésfigyelő
    • A cookie élettartama: 1 év
    • Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, melyről az Infotv. 5. § (1) bekezdésének a) pontja rendelkezik, valamint az E-kertv. 13/A. § (4) bekezdése.
  1. A cookie neve: Hotjar
    • A cookie célja: Honlap látogatóinak ellenőrzése
    • A cookie jellege: viselkedésfigyelő
    • A cookie élettartama: 1 év
    • Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, melyről az Infotv. 5. § (1) bekezdésének a) pontja rendelkezik, valamint az E-kertv. 13/A. § (4) bekezdése.
       
  2. A cookie neve: Facebook
    • A cookie célja: Facebook tagjai (és akik nem tagok) követi piackutatási elemzés és termékfejlesztés céljával
    • A cookie jellege: viselkedésfigyelő
    • A cookie élettartama: 1 év
    • Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, melyről az Infotv. 5. § (1) bekezdésének a) pontja rendelkezik, valamint az E-kertv. 13/A. § (4) bekezdése
       
  3. A cookie neve: Facebook Pixel
    • A cookie célja: Konverzió mérés
    • A cookie jellege: nem viselkedésfigyelő
    • A cookie élettartama: 1 év
    • Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, melyről az Infotv. 5. § (1) bekezdésének a) pontja rendelkezik, valamint az E-kertv. 13/A. § (4) bekezdése
       
  4. A cookie neve: Google Adwords
    • A cookie célja: Konverzió mérés
    • A cookie jellege: nem viselkedésfigyelő
    • A cookie élettartama: 2 év
    • Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, melyről az Infotv. 5. § (1) bekezdésének a) pontja rendelkezik, valamint az E-kertv. 13/A. § (4) bekezdése
       
  5. A cookie neve: Google Tag Manager
    • A cookie célja: Analytica és reklámtevékenység ellenőrzése
    • A cookie jellege: nem viselkedésfigyelő
    • A cookie élettartama: 1 év
    • Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, melyről az Infotv. 5. § (1) bekezdésének a) pontja rendelkezik, valamint az E-kertv. 13/A. § (4) bekezdése

Ha bármilyen kérdése van a sütik használatával kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba velünk, állunk szíves rendelkezésére.

4. Az adatkezelés időtartama

A vásárlás, regisztráció, valamint hírlevél feliratkozás során megadott adatok esetén az adatkezelés az adat megadásának időpontjától a kérdéses adat törléséig tart.

A naplózott adatokat a rendszer – az utolsó látogatás dátumának kivételével, amelyet automatikusan felülír – a naplózás időpontjától számított 6 hónapig tárolja.

Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését, valamint a Webáruházban történő regisztráció során vagy egyéb módon adott további hozzájárulások alapján történő adatkezeléseket.

5. Adatbiztonság

A személyes adatok védelmét a TELNETWORK Magyarország Kft. az alábbi szervezeti és technikai intézkedésekkel biztosítja:

  • belső szabályzatai alapján a személyes adatokhoz csak azon munkatársai férhetnek hozzá, melyek munkavégzéséhez a személyes adatok kezelése elengedhetetlenül szükséges,
  • a személyes adatok esetleges papír alapú kezelésére vonatkozó, biztonságot garantáló belső szabályzattal rendelkezik,
  • az elektronikusan tárolt személyes adatok védettségét folyamatos vírusvédelemmel, tűzfal és naplózási tevékenység alkalmazásával biztosítja, melyekkel az is ellenőrizhető, hogy a személyes adatokhoz ki és mikor fért hozzá. E megoldások biztosítják az informatikai rendszer számítógépes csalás és betörés elleni védelmét.
  • a személyes adatokat belső informatikai rendszerében tárolja székhelyén és fióktelepein.
  • a személyes adatokat tároló szerverek fizikai védelmét biztonságtechnikai-szervezési megoldásokkal biztosítja.

6. A felhasználó jogai és jogérvényesítési lehetőségei

A Felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást kérni a Telnetwork Magyarország Kft. által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, továbbá bármikor módosíthatja azokat. Felhasználó jogosult továbbá adatai törlésének kérésére az e pontban megadott elérhetőségek útján.

A Telnetwork Magyarország Kft. a Felhasználó kérésére közérthető formában, díjmentesen tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról. Cégünk a kérelem benyújtásától számított 25 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

Az érintett a jogait az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja:

  • Levelezési cím: Telnetwork Magyarország Kft., 1032 Budapest, Zápor utca 53.
  • Ügyfélszolgálat: info@telnetwork.hu

Az Ügyfél bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel a Telnetwork Magyarország Kft. munkatársához fordulhat a fenti elérhetőségeken keresztül.

A Felhasználó bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat a Telnetwork Magyarország Kft. a szükséges időtartamig megőrzi.

A Felhasználó tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,

  1. ha a személyes adatok kezelését vagy továbbítását kizárólag a társaságunkra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy társaságunk, az adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges (kivéve kötelező adatkezelés esetén);
  2. ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint
  3. törvényben meghatározott egyéb esetben.

A tiltakozást a legrövidebb időn, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgáljuk, a döntésről a Felhasználót írásban tájékoztatjuk. Ha a tiltakozás megalapozottsága megállapítható, az adatkezelést megszüntetjük, az adatokat zároljuk, valamint erről értesítjük mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbítottuk, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. Ha a Felhasználó társaságunk döntésével nem ért egyet, illetve ha társaságunk a fenti határidőt elmulasztja, Felhasználó - a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül - bírósághoz fordulhat.

Felhasználó kérheti személyes adatai törlését vagy zárolását. Személyes adatot törölni kell, ha

  1. kezelése jogellenes;
  2. a Felhasználó kéri;
  3. az hiányos vagy téves - és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki;
  4. az adatkezelés célja megszűnt,
  5. azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.

Törlés helyett zároljuk a személyes adatot, ha ezt a Felhasználó kéri, vagy feltételezhető, hogy a törlés sértené a Felhasználó jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

Megjelöljük a személyes adatot, ha a Felhasználó vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.

A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről a Felhasználót, továbbá mindazokat értesítjük, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbítottuk. Az értesítés mellőzhető, ha ez az érintett jogos érdekét nem sérti.

Ha a Felhasználó helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesítjük, a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban vagy a Felhasználó hozzájárulásával elektronikus úton közöljük a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

A Felhasználó az Infotv.,valamint a Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) alapján bíróság előtt érvényesítheti jogait. Jogorvoslatért fordulhat az adatkezelő adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban felmerült panasza esetén.a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz is (cím: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c., levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., telefon: 0613911400, fax: 0613911410, e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, web: www.naih.hu)

Amennyiben a Felhasználó szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció során harmadik fél adatait adta meg vagy a Weboldal használata során bármilyen módon kárt okozott, a Szolgáltató jogosult a Felhasználóval szembeni kártérítés érvényesítésére. A Szolgáltató ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

7. Egyéb rendelkezések

A fentiekben említett adatokat kizárólag arra a célra használjuk fel, melyből a Felhasználó azt megadta, és csak a 3. pontban meghatározott feleknek, a 3. pontban meghatározott céllal adjuk át, kivéve a hatóságokat – bíróság, ügyészség, nyomozó hatóság, szabálysértési hatóság, közigazgatási hatóság, Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság vagy jogszabály felhatalmazása alapján egyéb hatóság -, amelyek részére a pontos cél és az adatok körének megjelölésével kötelesek vagyunk kiadni azokat.

Budapest, 2020. szeptember 21.